"Klanten vertellen"

Hans van Nispen & Lia van Gool

“Nog steeds goed contact”

Rotterdammer Hans van Nispen kwam voor de liefde naar Dongen. Hij verliet zijn appartement in de drukke havenstad en ging in 1994 met de Dongense Lia van Gool op zoek naar een huis in Dongen. Inmiddels wonen zij al ruim twintig jaar op Geer 95 in het bruisende hart van Dongen. En…leuk om te weten… het is het eerste huis dat Henk als makelaar verkocht.

“Oud-Dongenaren kennen ons huis als ‘het huiske van Alida’ (red. Verharen)”, vertelt Lia. “Het huis stond te koop bij Eric van den Bosch, toen nog gevestigd tegenover ‘In de Soete Suikerbol’ (nu Eethuis Van Holst). Toen ik klein was, vond ik dit huis al mooi. Het heeft gewoon zo moeten zijn, denk ik.”

Flesje wijn
Het huis stond al enige tijd leeg toen Hans en Lia er gingen kijken. “Het interieur was gedateerd. Compleet met bloemetjesbehang, pluche en donkerbruine kozijnen. Een kleinzoon had bij oma Verharen op de eerste verdieping gewoond. We hadden daardoor twee keukens en twee badkamers. Er moest veel aan gebeuren”, vertelt Hans. “Maar dat zou wel goedkomen. We vonden het huis leuk en namen het. Henk Goos was onze makelaar en de koop was vliegensvlug rond.” Sinds die tijd heeft het stel een goed contact met Henk. “Henk heeft nog jarenlang een flesje wijn gebracht met Kerst.”

Ingeburgerd
Hans heeft zijn plekje in Dongen echt moeten veroveren. “Ik werd maar raar aangekeken, met DIE Rotterdammer”, lacht Lia. “Maar hij is inmiddels goed ingeburgerd. En dat komt ook door deze woonplek. “Alles komt hier voor ons raam voorbij: “De Avondvierdaagse, de Zomerspelen, carnaval, de kermis, de Ronde van Dongen, Dongen Ice en natuurlijk de opening van het ijsseizoen bij ‘Smaak’. Beter kunnen we niet zitten.”

Willem Vulto

“Op slag verliefd”

“In het voorjaar kwam er een leuk huis op ons pad”, vertelt Willem Vulto. “Maar dat ging helaas niet door….. na die teleurstelling besloten mijn vrouw Birgit en ik dat we zouden blijven zitten waar we zitten: in de Torenstraat. Totdat een vriend van mij opgewonden belde met de mededeling: “Ik heb een pand gezien en daar staat jullie naam gewoon op! Hoge Ham 133 (naast Dolavie). Ik overlegde met Birgit en onze conclusie was: nee, we zijn gestopt met zoeken. We zijn tevreden met wat we hebben.”

Toch gaan kijken
Ze kregen het huis niet uit hun gedachten. “Voor een samengesteld gezin met vier kinderen is meer ruimte natuurlijk meer dan welkom”, zegt hij. “Ik belde Henk en we gingen kijken. En je raadt het al: we waren op slag verliefd. Een tweede bezichtiging met de kinderen volgde. En zelfs nog een derde: met de monumentencommissie, want het pand blijkt een gemeentelijk monument te zijn. Gelukkig kon de monumentencommissie zich voor 90% in onze verbouwplannen vinden.”

Vierde huis
De samenwerking met Van den Bosch makelaars verliep goed. De begeleiding was prima en ze waren ook realistisch. Er moest veel aan het huis gebeuren. Ook het biedproces gebeurde professioneel. “Ik heb in mijn leven nu vier huizen gekocht en daar heeft Van den Bosch telkens naar tevredenheid een rol in gespeeld. Ons oude huis in de Torenstraat gaat ook bij Henk in de verkoop. We hopen dat voor september 2018 verkocht te hebben, want dan staat de verhuizing op de agenda”, besluit Willem vastberaden.

Henk van Os

“Gasten naar mijn hart”

Henk van Os, oud-eigenaar van het Dongense bouwbedrijf Osdo, kent Van den Bosch al vanaf de start. “In de beginjaren werkten we allebei voor dezelfde opdrachtgevers”, vertelt Henk. “Later, toen we zelf woningen gingen ontwikkelen (o.a. in de Hoge Akker), was Van den Bosch onze verkopende makelaar. Daar heb ik goede herinneringen aan.”

Betrouwbaar
“Koen en Henk zijn gasten naar mijn hart. Ze zijn betrouwbaar en ze komen hun afspraken na. De gemoedelijkheid is mooi meegenomen, maar dat vind ik geen must. Betrouwbaarheid is voor mij het allerbelangrijkste”, zegt de door de wol geverfde ondernemer. “Onlangs hebben ze nog een taxatie voor me gedaan voor een project en ik moet zeggen wat ze doen, doen ze goed. Ze zoeken alles goed uit. Koen is nu mijn vaste adviseur voor particulier vastgoed. Ik feliciteer ze van harte met dit mooie jubileum.”