Dongen – Tramstraat 77 - Van den Bosch makelaars

Dongen – Tramstraat 77

€ 269.000,- k.k.

Postcode
5104 GJ
Garage
geen garage
kamers
4
Slaapkamers
3
Woon opp.
201 m2
Perceel opp.
261 m2
Inhoud
685 m3
Bouwjaar
2021
Bouwvorm
nieuwbouw
ligging
in centrum
download brochure
Deel deze woning op:

Omschrijving

Tramstraat 77 Dongen

Unieke kans om uw eigen patio-woning te bouwen. Aangeboden wordt het winkelpand met woonvergunning met een koopprijs van € 269.000,- k.k.

Publieke-Werken projectontwikkeling B.V. uit Dongen heeft het initiatief genomen om een woonvergunning aan te vragen om dit winkelpand te transformeren naar een grote gelijkvloerse woning/appartement met patiotuin, berging en eigen parkeerplaats(en).

BESTAANDE SITUATIE:
De bestaande winkel heeft op de begane grond een oppervlak van ca. 217 m2 en een grote kelder van ca. 46 m2 met een stahoogte van ca. 2 m1. Aan de Torenstraat is een toegang met buitenruimte.
De totale perceeloppervlakte is 314 m2.

HET WOON-CONCEPT:
De architect heeft een ontwerp gemaakt dat sterke kenmerken heeft van een loft met een stadse buitenruimte op het zuiden.
Hij heeft gebruik gemaakt van de bestaande hoogtes, de straatzijde enigszins gesloten en de achterzijde juist erg open gehouden met één grote glazen gevel met meerdere tuindeuren. De bestaande zonwering is gepland aan deze zuidzijde.

Het dak van het achterste gedeelte van de winkel dient gesloopt te worden, waardoor de patiotuin ontstaat. Deze sluit weer aan op de bestaande buitenruimte die uitkomt in de Torenstraat. Hier zijn de nieuwe berging en de parkeerplaats(en) gepland.

Bij de indeling is gezocht naar een optimale functionaliteit van de ruimtes met veel openheid die een horen bij een woonloft.

De sterke punten van de indeling zijn:
• Woonloft met keuken met een oppervlak van ca. 70 m2, gericht op de patio.
• Toegang naar de kelder. (Een uitdaging zou zijn om deze grote kelder te verbinden met de loft, waardoor je de
woonfuncties een extra dimensie geeft.)
• Bijkeuken met was-functies.
• Riant hoofd slaapvertrek, gericht op de patio, met slaapgedeelte, walk-in-closet, badkamer. Deze oppervlakte van
ca. 40 m2 is te vergelijken met de begane grond van een doorsnee tussenwoning !
• Entree aan straatzijde met garderobe en een glazen deur naar de woonloft, waardoor openheid ontstaat.
• Twee zelfstandige kamers van ca. 9 en 14 m2.
• Toilet.
• Badkamer.
• Gemakkelijk toegankelijke grote (woon)kelder van ca. 46 m2.

Doordat het één grote ruimte is, heeft het overal een hoogte van ongeveer 3 m1. Er is voorzien dat er een brandwerend plafond gemaakt moet worden, waarbij meerdere zware balken in het zicht kunnen blijven. Deze versterken de sfeer van een loft. De diverse vertrekken worden d.m.v. (hoge) tussenwanden gevormd.

DE STERKE KENMERKEN VAN DEZE AANBIEDING:
• Zelf uw bouwwensen ten uitvoer brengen.
• Wonen in een loft.
• Alle functies op de Begane Grond.
• Ligging in hartje centrum.
• Opvallend groot woonoppervlak inclusief kelder van ca. 200 m2.
• Grote patiotuin op het zuiden, ca. 62 m2.
• Eigen berging.
• Eigen parkeerplaats(en).

ALGEMENE INFORMATIE:
Het pand heeft de bestemming ‘detailhandel’ waar binnen het bestemmingsplan een woonfunctie is toegekend aan de winkel d.m.v. de afgegeven (en onherroepelijke) omgevingsvergunning voor de verbouw tot woning met patiotuin en parkeerplaats(en) op eigen terrein. Deze zijn overigens bereikbaar vanaf de Torenstraat.
Boven de winkel is een zelfstandige woning gesitueerd die een eigen entree/opgang heeft aan de Tramstraat. Hier zijn onlangs nieuwe bewoners komen wonen.

De winkel en bovenwoning zijn d.m.v. een zakelijk recht van opstal geregeld. De daken behoren bij elke woning/winkel afzonderlijk. Recent is het dak van de winkel, in gebruik als dakterras van de bovenwoning, geheel voorzien van een nieuwe dakbedekking van hoge kwaliteit EPDM met een garantie van 10 jaar. Hier heeft de koper dus voorlopig geen risico te verwachten.
De woning/winkel dienen samen een opstalverzekering af te sluiten en deze samen met de wateraansluiting/-verbruik onderling te verrekenen. De overige nutsaansluitingen, CAI en glasvezel zijn afzonderlijk en gesitueerd in de meterkast op de begane grond. Deze meterkast is bevindt zich in de berging van de bovenwoning. Voor de toegang is een erfdienstbaarheid gevestigd.
Er zijn geen maandelijkse VvE-bijdragen van toepassing zoals bij een appartementsrecht.

Doordat er nog geen sprake is van een woning dient u bij de ‘kosten koper’ rekening te houden met 8% overdrachtsbelasting over de koopprijs. Indien u advies nodig heeft voor de financiering van dit zakelijk recht van opstal, kunt u terecht bij Floris’Hand uit Dongen. Deze hebben specifieke ervaring met een hypotheekaanvraag van een zakelijk recht van opstal.

Natuurlijk dient u ook rekening te houden met de verbouwingskosten. De hoogte hiervan zullen afhankelijk zijn van uw persoonlijke woonwensen en uw mogelijkheden om deze verbouwing in eigen beheer uit te (laten) voeren. Het hoeft niet benadrukt te worden dat u hiermee kosten bespaard en volledig uw eigen inbreng heeft. Ook aanpassen van het bestaande ontwerp behoort tot de mogelijkheden.

Aannemer Van Leijsen uit Dongen is op de hoogte van de bouwkosten (prijspeil 2020) behorend bij het ontwerp. In samenspraak met deze aannemer kunt u de actuele bouwkosten en desgewenste wijzigingen doorspreken, alsmede een bouwplanning afstemmen.

Natuurlijk sterk afhankelijk van uw woonwensen en de intensiteit van uw eigen (bouw) inbreng, dient u rekening te houden met een uiteindelijke investering die ergens ligt tussen de € 500.000,- en € 600.000,-.
U heeft dan wel bijna 200 m2 woonoppervlak en tenminste 62 m2 buitenruimte plus parkeren. Andere nieuwbouwprojecten in Dongen berekenen bij zo’n woonoppervlak al snel bedragen van € 750.000,- of hoger.

De afgegeven omgevingsvergunning is overdraagbaar en is verwerkt in de koopsom.
Wilt u toch niet zelf de verbouwing ter hand nemen dan kan Publieke-Werken deze samen met u tot een goed eindresultaat brengen.

Handig om te weten: De ligging naast de vis-specialist heeft bij de vorige en huidige bewoners van de bovenwoning nooit tot klachten geleid. Als u van vis houdt is het dus eerder een sterk voordeel!

WhatsApp chat