Dongen – Sint Josephstraat 135D

€ 439.000,- v.o.n.

Postcode
5104 EC
Garage
carport, geen garage
kamers
5
Slaapkamers
2
Woon opp.
127 m2
Inhoud
329 m3
Bouwjaar
2019
Bouwvorm
nieuwbouw
ligging
in centrum
download brochure
Deel deze woning op:

Omschrijving

PROJECT ELRO LOCATIE | SINT JOSEPHSTRAAT | DONGEN

Penthouse
Gelegen op de tweede verdieping

INDELING
– woonkamer;
– keuken;
– 2 slaapkamers;
– inloopkast;
– toilet;
– badkamer met douche, ligbad en dubbele wastafel;
– dakterras;
– berging (in het gebouw);
– carport/perkeerplaats
– lift.

BROCHURE EN PRIJSLIJST
Heeft u interesse ? Stuur ons dan een e-mail (m@kelaar.com) en wij zullen u de brochure met technische omschrijving en de prijslijst toezenden.

„Geschiedenis
De naam Dongen is ontstaan uit een samenvoeging van “Donk” en “Aa”.
Een Donk is een grote hoge zandheuvel of een plateaurand langs een beekdal. Omdat donken een hogere en drogere plek in een vaak drassige omgeving boden waren ze aantrekkelijk voor de landbouw maar vooral als vestigingsplaats.
Aa betekent oorspronkelijk water en heeft zijn oorsprong in het Oud Germaanse aha of ahwô (ook het Latijnse aqua is hier aan verwant). In Nederland betekent “Aa” rivier, of rivierachtige wateren, in dit geval dus het water dat langs de Donk stroomde. Zo ontstond “Donken aan de Aa” of “DonkAa”. Hieruit ontstond uiteindelijk de naam Dongen voor de plaats en Donge voor het riviertje.
De oudste vermelding van Dongen is gevonden in een akte uit 1281. In dat jaar leende Willem van Hoorne en Altena, heer van Loon op Zand, een deel van het huidige grondgebied van Dongen aan Wouter Volckaert. Ten oosten van rivier de Donge richtte in 1287 dezelfde Willem de afzonderlijke Heerlijkheid Dongen op. Beide delen van Dongen kwamen in de daaropvolgende eeuw in handen van Willem van Duvenvoorde. Hij verkocht in

Hart voor historie
1350 zijn woning en landerijen aan zijn dochter Beatrijs en haar man Roelof van Dalem, die daarmee de eerste Heer en Vrouwe werden van het “Heerlijckheid Dongen” werden. (Bron: Gemeente Dongen)

De gemeente
Dongen is een prachtige gemeente in het hart van Midden- Brabant. De gemeente telt circa 25.000 inwoners en bestaat uit Dongen, ‘s Gravenmoer en kleinere groene kernen Vaart en Klein Dongen. In Dongen is het heerlijk wonen, de gemoedelijkheid en rust van een dorp met alle voorzieningen in de directe nabijheid. De steden Oosterhout, Breda en Tilburg liggen vlakbij waarmee het winkelaanbod compleet is. Ook voor recreatie hoeft u het niet ver te zoeken met De Efteling en De Beekse Bergen als grote trekpleisters in de omgeving. Daarnaast is het heerlijk wandelen In De Loonse en Drunense Duinen. Ook heeft Dongen alle mogelijkheden op het gebied van sport en onderwijs.

Industrieel erfgoed
De karakteristieke gevel van het pand van Elro aan de St. Josephstraat staat op het netvlies van vele Dongenaren en is niet weg te denken uit het straatbeeld. Een stukje industrieel erfgoed waar Dongen trots op is. Ondernemer David van Brakel dacht er net zo over, hij nam architect Leon Siemons, een geboren en getogen Dongenaar, in de arm en samen geven zij de voormalige snackfabriek, een eeuw geleden gestart als schoenfabriek, een nieuw leven.

Directe omgeving
De appartementen liggen aan de St. Josephstraat in het centrum van Dongen. Hierdoor zijn alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand. Zo vindt u winkelketens als de AH, Jumbo, EMTÉ, Blokker, Hema, Aldi, Etos en kruidvat direct om de hoek. Daarnaast sieren ook lokale winkeliers het centrum van Dongen. Daarnaast liggen rondom de locaties verscheidene sportclubs en maatschappelijke voorzieningen voor recreatie om het plaatje compleet te maken.

WhatsApp chat