Dongen – Hoge Ham 121 - Van den Bosch makelaars

Dongen – Hoge Ham 121

€ 750.000,- k.k.

Postcode
5104 JD
Garage
geen garage
kamers
8
Slaapkamers
0
Woon opp.
440 m2
Perceel opp.
588 m2
Type
halfvrijstaande woning
Inhoud
1.973 m3
Bouwjaar
1904
Bouwvorm
bestaande bouw
Soort
villa
ligging
in centrum
download brochure
Deel deze woning op:

Omschrijving

UNIEKE KANS
RUIMTE MET KARAKTER

Hoge Ham 121, centrum Dongen, hartje Brabant. Steden als Breda en Tilburg en ’s-Hertogenbosch binnen dertig autominuten. Alle noodzakelijke voorzieningen voor particulier en/of zakelijk gebruik op loopafstand. Op het pand rust een gecombineerde woon- en kantoorbestemming. Tot op de dag van vandaag in gebruik als kantoor, met respect voor het oorspronkelijke karakter. Zonder ingreep direct geschikt voor alle soorten zakelijke dienstverleners. Interessant als beleggingsobject. Staat van onderhoud: uitstekend. Technische voorzieningen: actueel en op orde. Ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen afgesloten en beveiligd terrein. Vandaar de kop ‘ruimte met karakter’.

Kenmerken
* Traditioneel en met degelijke materialen gebouwd.
* Zorgvuldig onderhouden.
* Unieke locatie in het centrum
* De mogelijkheid om je thuis te maken
* Monumentale baksteenarchitectuur.
* Robuust ontwerp en uitvoering.
* Voortreffelijke staat van onderhoud.
* Uitstekend bereikbaar.
* Multifunctioneel inzetbaar.
* Volop daglichttoetreding.
* Vaste kastruimtes.
* Gedeeltelijk airconditioned.

Ruimte
Dit karakteristieke pand is in het begin van de vorige eeuw gebouwd in eclectische stijl onder supervisie van Oomen architecten. Wat het meest in het oog springt is het torentje dat brutaal boven de bebouwde omgeving uitsteekt. Achter deze eyecatcher van formaat gaat een ruim bemeten klassiek en majestueus herenhuis schuil met een (bruto) vloeroppervlak van ca. 440 m2 en een inhoud van 1973 m3. Veruit de meeste originele stijlkenmerken zijn nog overal terug te vinden. Kleurrijk glas-in-lood en hoge sierlijk gedecoreerde plafonds zetten de toon. Verdeeld over drie verdiepingen (plus droge wijnkelder van 10 m2) telt Hoge Ham 121 in totaal maar liefst 8 separate multifunctionele ruimtes. Deze variëren in oppervlak van 11 tot 108 m2. De frivole zonovergoten halfronde tuinkamer op de begane grond, symboliseert de ziel van het pand. De aanbouw aan de achterkant -professionele fotostudio- is inzetbaar als atelier of (para-) medische praktijkruimte. Het pand leent zich bij uitstek voor de combinatie wonen/werken. De plattegrond biedt ook volop gelegenheid voor de vestiging van verschillende zakelijke of medische dienstverleners onder één dak.

Karakter
Een pand als Hoge Ham 121 is gebouwd als prestige-object. De dorpse notabelen deden een eeuwwisseling geleden niet graag voor elkaar onder. Hoe imposanter de maatvoering, hoe overdadiger de detaillering van het exterieur, hoe hoger het aanzien van de bewoner. Dit geldt evengoed voor het interieur. Gelukkig zijn de originele functionele en esthetische ornamenten maximaal bewaard gebleven. De vertaalslag hiervan naar het heden: grote raampartijen garanderen een maximale toetreding van daglicht. Binnen is het aangenaam warm en stil. Sfeertekening: authentiek glas in lood tovert op verschillende plaatsen een kleurrijk pallet op vloeren en muren. Zo mooi.

ENERGIELABEL:
Het energielabel is aangevraagd, maar nog in verwerking. In verband met de nieuwe wetgeving en voorwaarden zal het label naar verwachting in februari gepubliceerd worden.

Meer dan gemiddelde belangstelling.
Soms zijn er zo veel belangstellenden voor een woning, dat het moeilijk te bepalen is wie de meest geschikte koper is. Op dat moment kan de verkoper – in overleg met de makelaar – besluiten de (verkoop)procedure tussentijds te wijzigen.

Graag uw aandacht voor het volgende:
Deze woning aan de binnenkant ervaren en vanuit de woning naar de tuin en de omgeving kijken geeft een heel andere beleving dan een beeld op de computer bekijken of het langsrijden en proberen een glimp van binnen op te vangen. U kunt de sfeer van een woning dan ook het best ervaren door zelf een kijkje in het pand te nemen, door de ruimte daadwerkelijk te beleven en op u in te laten werken. Dat geeft het meest objectieve beeld voor u om een woning te leren kennen. Wij nemen er graag samen met u de tijd voor!

WhatsApp chat