Dongen – Doelstraat 9a - Van den Bosch makelaars

Dongen – Doelstraat 9a

€ 429.000,- k.k.

Postcode
5101 PA
Bouwvorm
n.v.t.
Deel deze woning op:

Omschrijving

BOUW NU JE EIGEN DROOMHUIS OP 1.490 m² eigen grond!

Op het kavel mag een groot vrijstaand woonhuis gebouwd worden, met bijbehorende bijgebouwen.

Sterke punten:
– mooie landelijke ligging;
– een perceel met een omgevingsvergunning afgegeven in 2020;
– mogelijkheid tot een snelle realisatie.

Locatie:
Doelstraat te Dongen

Dongen
Dongen is een middelgrote gemeente van 26.000 inwoners met stedelijke voorzieningen, maar met een dorpskarakter. De gemeente bestaat uit de kernen Dongen, ’s Gravenmoer, Dongen-Vaart en Klein-Dongen en kent als écht Brabants dorp een rijke geschiedenis. Tot op de dag van vandaag zijn de vruchten hiervan duidelijk terug te zien in de fraaie kerken, kloosters en prachtige herenhuizen. De gemeente beschikt over tal van sociaal-maatschappelijke, culturele en sportieve voorzieningen. Dit alles maakt Dongen tot een gemeente, waar het prima wonen is.

Doelstraat
De Doelstraat is gelegen aan de westzijde van de gemeente Dongen net buiten de bebouwde kom, op korte afstand van de centrumvoorzieningen (zoals winkels en scholen) en de diverse uitvalswegen naar bijvoorbeeld Breda, Oosterhout, Utrecht, Rotterdam of Den Bosch. Van doorgaand verkeer is nauwelijks sprake. In grote mate betreft het hier bestemmingsverkeer. De directe omgeving kenmerkt zich met name door de landelijke sfeer van weilanden, akkerbouw of natuurgebied ’t Blik. Niet alleen voor u, maar zeker ook voor kinderen een fantastische plek om op te groeien: ravotten in de eigen tuin, speurtochtjes en hutten bouwen in de bossen. Voor paardrijders is het een ideale uitvalshoek om langs het Wilhelminakanaal of in het bosgebied De Duiventoren tot rust te komen.

Bebouwingsmogelijkheden
Realiseer je droomhuis op een perceel van 1.490 m2. Voor de mogelijkheden ligt het bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente Dongen of kijk op www.ruimtelijkeplannen.nl. We kijken natuurlijk ook graag samen met u naar het bestemmingsplan.

Met de ontwikkeling in eigen beheer, kun je je woonwensen volledig invullen en een goede duurzame investering doen voor de toekomst. Als koper kun je dan zelf kiezen voor een architect en aannemer en heb je alle vrijheid.
Zelf handig? Zelfbouw behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Investering
De verkoper heeft reeds een bouwvergunning (omgevingsvergunning) voor de bouw van een vrijstaande woning van circa 750 m3 met een bijgebouw van 460 m3 en een kelder van 740 m3. Tegen een meerprijs van € 25.000,- kan dit plan overgenomen worden. Hiervoor zijn alle noodzakelijke vergunningen aanwezig en er kan direct met de bouw begonnen worden. De verkoper heeft geïnvesteerd in:
• Legeskosten
• (Verkennend) bodemonderzoek
• Sonderingsonderzoek
• Architect en constructeur architect (schetsplan/uitwerken van de bouwtekeningen/constructeur)
• Archeologisch onderzoek

Bij het bouwen van een woning komen een aantal kosten kijken. U dient rekening te houden, naast de aankoop van de grond, met:
• kosten koper (6% overdrachtsbelasting, notaris, financiering)
• aansluitkosten nutsvoorzieningen
• bouw van de woning

De geschatte bouwkosten bedragen circa € 610.000,- inclusief BTW uw kosten van de woning is een berekening gemaakt op basis van een hoofdbouw van 753 m3, bijgebouw van 458 m3 en een kelder van 741 m3. Bij het laten vervallen van de kelder zullen de bouwkosten dalen naar circa € 500.000,- inclusief BTW (deze prijzen dienen geactualiseerd te worden).

Heb je interesse en wil je meer informatie ? Neem dan contact op met ons kantoor, wij helpen je graag verder.
Dit kavel wordt verkocht inclusief het ontwerp met de daarbij behorende verleende vergunning.

Meer dan gemiddelde belangstelling.
Soms zijn er zo veel belangstellenden voor een woning/kavel, dat het moeilijk te bepalen is wie de meest geschikte koper is. Op dat moment kan de verkoper – in overleg met de makelaar – besluiten de (verkoop)procedure tussentijds te wijzigen.

WhatsApp chat