Dongen – Kerkstraat 41 - Van den Bosch makelaars

Dongen – Kerkstraat 41

€ 170,- per m2 p.j.

Postcode
5101 BB
Perceel oppervlakte
0 m2
Locatie
overig
Aanvaarding
in overleg
Soort Object
kantoorruimte
Oppervlakte kantoorruimte
336 m2
In units vanaf
212
Aantal lagen
1
Onderhoud binnen
goed tot uitstekend
Onderhoud buiten
goed tot uitstekend
Deel deze woning op:

Omschrijving

UNIEKE KANS
KANTOORRUIMTE MET KARAKTER

Omgevingsfactoren
De kantoor Villa ‘’Mijn Lust’’ is gelegen aan een van de oudste en meest sfeervolle straten van Dongen, de Kerkstraat. Gebouwd in 1890 in opdracht van notaris J. van Alpen in Neo-Renaissance met elementen van Chaletstijl. In de periode 2020 tot nu is de villa in zijn oorspronkelijke staat gerenoveerd en gemoderniseerd. Het originele koetshuis is getransformeerd naar een tweelaags kantoorruimte.

Karakter
De samengestelde dakvorm met kenmerken van de chalet-stijl is met leien gedekt. Dit statige pand is voor Dongen van cultuurhistorisch belang en is dan ook tot rijksmonument verklaard. In het midden van de voorgevel bevindt zich een monumentale ingangsportiek met daarin een uit hout gesneden voordeur voorzien van smeedwerk roosters. Bij binnenkomst in de hal geven de hoge plafonds, de massief houten bordestrap en de originele plafond ornamenten het geheel een statige uitstraling. Aan de hal grenzen verschillende kamers alle voorzien van een groot aantal oorspronkelijke interieurelementen. Denk hierbij aan bijzondere schouwen, ‘’en-suite’’ deuren, originele plafonds, plavuizen, delfts blauwe tegeltjes en paneeldeuren. De kantoor Villa is gedeeltelijk onderkelderd en heeft bakstenen gestucte troggewelfjes en ijzeren profielen. De kelder is via een hpuen trap bereikbaar en bestaat uit twee ruimtes.

LOCATIE

Bereikbaarheid
Een eersteklas kantoorpand gelegen in het centrum van Dongen, hartje Brabant. Steden als Breda en Tilburg en ’s-Hertogenbosch binnen dertig autominuten. Alle noodzakelijke voorzieningen voor particulier en/of zakelijk gebruik op loopafstand. Goed bereikbaar met de auto en op loopafstand van de bushalte. Het pand is gelegen op korte afstand van de aansluiting op de A27/A58.

Parkeren
Er bevinden zich ruim voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. De parkeercapaciteit is daarmee uitstekend te noemen.

OBJECTGEGEVENS

Kenmerken
* Traditioneel en met degelijke materialen gebouwd
* Zorgvuldig gerenoveerd
* Unieke locatie
* Een duidelijke identiteit met een sterke uitstraling
* Voortreffelijke staat van onderhoud
* Uitstekend bereikbaar
* Multifunctioneel inzetbaar

Indeling
De totale vloeroppervlakte bedraagt ca. 336 m² met de navolgende indeling:
Begane grond: ca. 212 m² BESCHIKBAAR
Koetshuis: ca. 124 m² BESCHIKBAAR vanaf medio 2023

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt turn-key opgeleverd.

Het kantoorobject is volledig afgewerkt, met onder meer plafonds, lichtarmaturen, wand- en vloerafwerkingen. Een efficiënte kantoorindeling alsmede de aanwezigheid van secundaire ruimten waaronder een sanitaire groep en pantry.

Energielabel
Het energielabel is aangevraagd, maar nog in verwerking. In verband met de nieuwe wetgeving en voorwaarden zal het label naar verwachting op korte termijn gepubliceerd worden.

Bestemmingsplan
Gebruik/bestemming: Gemengd

HUURGEGEVENS

Huurprijs
De huurprijs bedraagt € 170,- per m² per jaar, exclusief BTW.
De huurprijs bedraagt € 225,- per parkeerplaats per jaar exclusief BTW
De facturering geschiedt per kwartaal, huurbetaling mogelijk op maandbasis.

Servicekosten & nutsbedrijven
De servicekosten bedragen € 20,- per m² per jaar exclusief BTW, exclusief de kosten voor de nutsbedrijven. De kosten van het verbruik van gas, water en elektra worden jaarlijks verrekend op basis van daadwerkelijk verbruik.

Huurtermijn
Minimaal 5 jaren.

Indexering
Jaarlijkse indexering op de gebruikelijke wijze per ingangsdatum huurovereenkomst, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks huishoudens totaal (2015 = 100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Bankgarantie-afgifte door huurder ter grootte van 3 maanden huur en servicekosten inclusief BTW.

BTW
Er wordt voor BTW geopteerd.

Overige bepalingen
De huurovereenkomst wordt gemaakt op basis van het standaard ROZ-model en de daartoe behorende Algemene Bepalingen.

Deze informatieverstrekking is geheel vrijblijvend. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie wordt verstrekt zonder enige verantwoordelijkheid voor eventuele onvolledigheden en/of onjuistheden.

Voor meer informatie over deze bijzondere villa nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging op locatie.

WhatsApp chat