Dongen – Danielsweg 5 - Van den Bosch makelaars

Dongen – Danielsweg 5

€ 995.000,- k.k.

Postcode
5107 NV
Perceel oppervlakte
11.568 m2
Locatie
bedrijventerrein
Aanvaarding
in overleg
Soort Object
bedrijfsruimte
Oppervlakte bedrijfsruimte
875 m2
Oppervlakte terrein
10.000 m2
Oppervlakte horeca
740 m2
In units vanaf
875
Onderhoud binnen
redelijk
Onderhoud buiten
matig tot redelijk
Deel deze woning op:

Omschrijving

Daniëlshoeve

Via de toegang over het bedrijventerrein Tichelrijt aan de zuidkant van Dongen, bereikt men een oase van rust; de Daniëlshoeve, één spectaculair verbouwde boerderij, van het type Saksisch Hallenhuis, gelegen op een groen domein van meer dan 1 hectare groot.

En wat voor een boerderij? Een gigantische boerderij met bijgebouwen heeft een totale inhoud van circa 3.800 m3. Het domein van de Daniëlshoeve is aangelegd met diverse gazons, borderpartijen, heggen, lommerrijke beschuttingen en in stijl opgetrokken bijgebouwen, welke de Daniëlshoeve nog meer allure geven.

De spectaculaire overdekte inpandige entree is gelegen achter de 2 traditionele voormalige schuurdeuren en is voorzien van een leistenen tegelvloer, een zogenaamde “oude kerkvloer”. De entree biedt zowel toegang tot het kantoor/praktijkgedeelte van de Daniëlshoeve als tot de centrale en magnifieke ruimte, wat het centrum van de Daniëlshoeve is.

Een centrale ruimte van circa 217 m2, uitgevoerd met een leistenen kerktegelvloer, natuurlijk voorzien van vloerverwarming, gestuukte witte wanden en onder de markante schuine kap gelegen, met haar magnifieke balken constructie in het zicht.

De vele verschillende hoeken, mooie zichtlijnen en sferen en natuurlijk de centrale open haard partij, geven Daniëlshoeve de ultieme beleving.

Graag uw aandacht voor de BESTEMMING van de Daniëlshoeve.

Bestemming Gemengd
6.1 Bestaand gebruik en bestaande bouwwerken
a. De in het besluitvlak ‘Gemengd’ gelegen gronden en bestaande bouwwerken mogen worden gebruikt overeenkomsig het bestaande gebruik.
b. Bestaande bouwwerken mogen worden vervangen door bouwwerken van dezelfde afmetingen en op dezelfde locatie.

6.2 Aanvulling ten aanzien van het GEBRUIK
6.2.1 Toegestaan op besluitvlak ‘Gemengd’
In aanvulling op het bepaalde in lid 4.1 is het toegestaan gronden en gebouwen te gebruiken voor:
a. een congrescentrum;
b. een horecabedrijf tot en met categorie 1b van de Staat van Horeca-ac viteiten;
c. zalenverhuur uit categorie 2 van de Staat van Horeca-ac viteiten;
d. kantoor- en vergaderruimten;
e. sociale en welzijnsvoorzieningen en voorzieningen ten behoeve van levensbeschouwelijke en religieuze doeleinden;
f. bij deze func e behorende voorzieningen, zoals:
1. groen;
2. water, waterberging en overige voorzieningen ten behoeve van de waterhuishouding in het plangebied, zoals waterin ltra e en -transportvoorzieningen en ondergrondse bergbezinkbassins;
3. nutsvoorzieningen;
4. parkeervoorzieningen en toegangswegen.

6.2.2 Niet toegestaan op besluitvlak ‘Gemengd’
In aanvulling op het bepaalde in lid 6.1 en 6.2.1 is het volgende gebruik van gronden en gebouwen niet toegestaan:
a. Bed & breakfast;
b. een hotel;
c. pension.

De Daniëlshoeve is naast het solitaire kantoor/praktijkgedeelte, bestaande uit hal, 2 kantoorkamers, kitchenette, toilet en pantry, bovenal een geweldig centrale ruimte, met een zorgvuldige en sfeervolle detaillering, zowel interieur als exterieur. Moderne vormgeving en de zorg voor oude details zijn subtiel met gevoel in elkaar verweven, of zorgen juist voor een gedoseerd contrast.

Vanuit de keuken, zoals vanuit haast iedere plek in de Daniëlshoeve, is er een schitterend uitzicht op het parkachtige domein wat deze boerderij omgeeft.

Ook de indeling en organisatie van dit bijzondere object zijn vrijwel onbegrensd, vanuit zijn huidige indeling kunt u de Daniëlshoeve naar uw wens moduleren.

Detail
De Daniëlshoeve heeft haar oorsprong in de bouwperiode circa 1800 tot en met circa 1930 gevonden. In 2001 echter, heeft het zijn huidige vorm aangenomen, na de gigantische verbouwing die toen heeft plaats gevonden.

Bij deze verbouwing is alle comfort en kwaliteit ingebracht, en zijn de akkers en erven rondom deze, nu zo prachtige, boerderij verworden tot een parkachtige domein, met verschillende kamers, terrassen/buitenruimte met authentieke sierbestrating, passende opstallen en diverse gazons.

Het zijn alleen nog maar impressies, bedenk wat een echte kennismaking met de Daniëlshoeve nog meer kan betekenen. Voor meer informatie over deze bijzondere boerderij nodigen wij u graag uit bij ons op kantoor.

Kadastrale gegevens :
Gemeente Dongen
Sectie L
Nummer 221
Grootte 1 ha 15 a en 68 ca

BVO:
– Wonen 719,80 m2
– Overig inpandige ruimte 40,30 m2
– Gebouw gebonden buitenruimte 24,40 m2
– Externe bergruimte 27,10 m2

KOOPGEGEVENS:

Koopsom :
€ 995.000,00 kosten koper.

Verkoopvoorwaarden
– de kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, zijnde de kosten van de koopovereenkomst en
transportakte en verschuldigde overdrachtsbelasting over de onroerende zaak zijn voor rekening van de koper;
– instrumenterend notaris door koper te bepalen;
– een bankgarantie/waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom, te storten bij instrumenterend notaris
uiterlijk 21 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Voorbehoud
Een en ander geschied onder aanvaarding en uitdrukkelijke goedkeuring eigenaar

Vermelde gegevens zijn naar onze mening uit betrouwbare bron afkomstig en met de grootste zorg samengesteld. Van den Bosch makelaars B.V. aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid omtrent de juistheid van deze gegevens. Deze informatie wordt vrijblijvend verstrekt aan meerdere partijen en is geen aanbod in de zin van het Burgerlijk Wetboek, doch uitsluitend een uitnodiging tot onderhandelen. Wij behouden ons het recht voor dat onze opdrachtgever zijn goedkeuring dient te verlenen aan een eventuele transactie.

WhatsApp chat